De oefentocht gaat bijna beginnen. - Reisverslag uit De Lier, Nederland van Cor Leeuwen - WaarBenJij.nu De oefentocht gaat bijna beginnen. - Reisverslag uit De Lier, Nederland van Cor Leeuwen - WaarBenJij.nu

De oefentocht gaat bijna beginnen.

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Cor

23 Juni 2009 | Nederland, De Lier

A.s. vrijdag, 26 juli stap ik voor een tocht van 14 dagen op de fiets en ga ik richting Goteborg. En weer terug via Arie Maarten en Sonja in het noorden van Denemarken.
De bedoeling van deze tocht is ervaring op te doen i.v.m. mijn geplande tocht van volgend jaar naar de Noordkaap, die 3 maanden gaat duren.

Wat ervaring opdoen betreft denk ik aan meer zaken dan alleen fietsen, zoals:
+ Natuurlijk: hoe bevalt het fietsen 14 dagen lang met de tent achterop en volle bepakking.
+ Welke afstand per dag is reeel.
+ Hoe goed kan ik de weg vinden.
+ Zoveel mogelijk zelf koken onderweg.
+ Zoeken van overnachtingsadressen in de vorm van camping of hostel
+ Welke bagage is overbodig en wat mis ik onderweg
+ Bijhouden van een site
+ Wat geef ik gemiddeld per dag uit.
+ Oefening voor de tocht London - Edinburg - London die over een maand start.

Ik houd per dag een verslag bij die ik kan gebruiken bij de voorbereidingen van volgend jaar.
Daarnaast heb ik een website geopend die ik onderweg - als oefening - 1 of 2 keer wil aanvullen.

Nu kijken hoe het gaat komende 2 weken.

Tot over ongeveer een week als ik mijn eerste ervaringen kan plaatsen.

Cor.

• 29 Juni 2009 - 17:38

Gerard:

Hallo Cor,

Op deze manier rol ik van het ene fietsavontuur in het andere. Zelf net terug uit Italië blijk ik deel uit te maken van jouw proefproject om te kijken of alle high-tech ook daadwerkelijk doet wat het moet doen.
    Ik heb mij inmiddels aangemeld op je waarbenjij.nu-site en heb je ook inmiddels gespot via je gps-melder.
    Ga je uiteraard met heel veel plezier en nieuwsgierigheid volgen (in dit geval bijna letterlijk).
    Straks onderweg naar en in Engeland (LEL) hebben wij nog wel genoeg tijd om ervaringen uit te wisselen.
    Veel fietsplezier en tot een volgend bericht.

Cor

Drie maanden lang op de fiets; een idee waar ik al jaren van droom. Deze droom werd langzamerhand realiteit toen bleek dat het mogelijk was om dit te doen. Het doel was al lang bekend: De Noordkaap. De route ook: Heen door Duitsland, Polen, de Baltische Staten en Finland en terug door Noorwegen, Denemarken en Duitsland. Nu de praktische invulling. Overleg met mijn gezin. Toestemming van mijn werkgever. De voorbereidingen. En niet te vergeten: Een proefreis, bestaande uit 2 weken fietsen in 2009 om praktische ervaring op te doen.

Actief sinds 26 Dec. 2008